Heropening schoolbieb

Afgelopen maandag was het eindelijk zo ver: na maanden van hard werken, werd eindelijk de schoolbibliotheek weer geopend voor de kinderen. Na het zingen van het volkslied en een optreden van leerlingen uit de klas van juf Jeanny, vertelde juf Rochelle over het project dat de oudercommissie begin van dit jaar heeft opgestart. Richard van Ginkel van Rich Interiors heeft het ontwerp voor de nieuwe bieb gemaakt en de gehele uitvoering begeleid. Hij werd uiteraard, samen met de timmerman die hard heeft gewerkt om dit resultaat te krijgen, goed in het zonnetje gezet. Barbara Halabi, al jaren trouw vrijwilliger in de schoolbibliotheek, vertelde aan de kinderen door middel van dit sprookje hoe het afgelopen jaar de oude bieb werd omgetoverd tot een prachtige nieuwe ruimte. Ook werden alle sponsoren heel hartelijk bedankt die zo gul zijn om bij te dragen aan de renovatie van de bieb en de aankoop van nieuwe boeken: Rotary Club Willemstad Rotary Club of Curacao Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied Rich Interiors OX & WOLF legal partners Awaseku BV ASKA Insurances United Paints & Industrial Supplies N.V.Doe y De Willems en alle mensen die op persoonlijke titel hebben bijgedragen met tijd en geld.

Alberto Sanchez van BTO Studio was bij de opening aanwezig om foto’s voor ons te maken.

De bibliotheek heet vanaf nu ‘de Loes Kleinmoedig bibliotheek’. Dit ter ere van en ter nagedachtenis aan Loes Kleinmoedig, die tientallen jaren geleden de bibliotheek heeft opgericht. Haar dochter en kleindochter openden samen de nieuwe bibliotheek.


Reacties zijn gesloten.