Kues tur ta konta

Afgelopen weekend was er weer een wedstrijd “Kues tur ta konta” georganiseerd voor rekenkanjers. Dit keer in een heel ander jasje gestoken. De leerlingen mochten inidividueel participeren, niet in school-, noch in teamverband. Zaterdag was de voorronde en daarbij hebben 135 leerlingen van het gehele eiland deelgenomen. Van onze school waren dit de volgende dappere rekenkanjers: Minoushka van der Heyden, Ian Pietersz, Giannelyze Martis, Pei Yi Rong, Christopher Da Silva de Gois, Rion Mahatab, Ricardo Winkel, Lina Sinot, Tijn Bruinsma en Cristina Mendez Canelon.

Van deze dappere strijders is Ricardo Winkel doorgegaan naar de finale op zondagavond. Hij heeft een Topprestatie geleverd, alle vragen goed, maar ondanks dit gegeven haalde hij op de avond niet de top drie. Dit had te maken met een nieuw aspect aan de quiz, nl. het strategisch inzetten van “een verdubbelaar”.

De organisatie van de Kues tur ta Konta is vandaag op school geweest en het schijnt dat Ricardo, door een technische fout, voor een opdracht geen punten toegekend heeft gekregen. Ricardo wordt hierdoor voor alsnog geplaatst op de derde plaats van Kues tur ta konta 2019. De leerling die gisteravond op de derde plaats reeds geplaats is, blijft een speciale plek op de derde plaats behouden. Vanuit de organistaie van Kues tur ta konta, zal nog een persbericht volgen.

Klik hier voor video waarbij we onze deelnemenrs in het zonnetje hebben gezet.

We feliciteren alle deelnemers en alle winnaars. Jullie zijn allemaal toprekenaars en hebben het ver gebracht.

Voor ons, is onze beste rekenaar Ricardo Winkel zonder enige twijfel, ……. de rekenkampioen!!! Wij zijn trots, pabien.

Reacties zijn gesloten.