Klas 8B, Juf Nadine

Hallo allemaal, Ik ben juf Nadine Torres van groep 8B. Ik werk sinds 2019-2020 weer op de Johan van Walbeeck school. Weer? Jawel, ik ben geen onbekende hier op school. Tien jaar geleden, in 2008-2009, was ik ook al werkzaam hier, maar dan in een combinatieklas groep 5/6, later groep 5 en in groep 7. Ik heb hele mooie herinneringen aan deze fijne tijd overgehouden. Ik wilde dit jaar graag weer terugkomen. Ik houd van uitdagingen en nieuwe dingen uitproberen. Ik ben nu oma van twee kleinkinderen waar ik zeer trots op ben. Ik hoop van harte dat jullie ook een fijne en onvergetelijke tijd bij ons zullen hebben.

Korte omschrijving van je klas.
In mijn klas houden we van uitstapjes organiseren, koken, zingen, knutselen, touwtje springen en verhaaltjes voorlezen. Er wordt hard gewerkt aan de vorming van zelfstandige individuen. Wij zijn de laatste groep en zoals het spreekwoord ook zegt: De laatste loodjes wegen het zwaarst. De kinderen krijgen hier ook een duwtje naar het zelfstandig te werk gaan ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs. De kinderen worden hier gevormd tot multi-inzetbare en sociaal weerbare burgers door een brede fundering op het cognitief, sociaal en emotioneel gebied.

Belangrijk / leuk voor de ouders en kinderen om te weten.
Groep 8 is de eindstreep. In mei volgt EFO examen! Het is de leukste, maar ook wel de zwaarste groep van het FO. Je moet immers nu laten zien dat je klaar bent voor de volgende grote stap in je leven: Het Voortgezet Onderwijs.
Alles wat je tot nu toe geleerd hebt in de verschillende groepen moet je nu kunnen toepassen in verschillende andere onbekende situaties. Dat is best wel eng en spannend tegelijk. Een advies heb ik voor alle groep 8 leerlingen: Begin op tijd te leren! Maak een planning en zorg dat je al je huiswerk maakt.

Samen zijn wij sterk. Samen kunnen we alle obstakels overwinnen.
Be strong!