Leerzaam en leuk

Op deze pagina verzamelt de school links naar websites die nuttig, leerzaam en leuk kunnen zijn voor ouders én kinderen. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties, laat het dan gerust weten.

HET KINDERMUSEUM THUIS
Kindermuseum Curaçao brengt het museum thuis. Via deze link kunnen de kinderen allerlei leuke spelletjes doen. Het museum wil graag een positieve bijdrage leveren in deze moeilijke periode waar wij als maatschappij doorheen gaan, onder andere door hulpmiddelen aan te bieden voor het spelenderwijs leren. Bekijk ook de time capsule die de kinderen kunnen maken!

TIME CAPSULE
Het Kindermuseum Curaçao biedt deze time capsule aan: een document met vragen en opdrachtjes, die uw kind kan maken om deze bijzondere tijd vast te leggen voor de generaties na ons. Downloaden, printen en als nieuw project oppakken maar!

ALGEMEEN
www.squla.nl Website voor groep 1 tot en met 8, met heel veel informatie en oefeningen op gebied van taal, rekenen, geschiedenis, natuur en techniek, 21st century skills, enzovoort. Betaald account, met rapportage van voortgang en melding van activiteiten aan ouders via e-mail.

www.junioreinstein.nl Junior Einstein is een educatieve uitgeverij die zich richt op kinderen in het basisonderwijs. Een zeer ruim aanbod aan oefeningen voor verschillende groepen met variërende moelijkheidsgraad. Rekenen, taal, begrijpend lezen, verkeer, enzovoort.

https://www.jmonline.nl/ Website van Juf Milou, een juf in Nederland. Kinderen kunnen hier gratis oefenen op het gebied van onder andere taal, rekenen en begrijpend lezen. Groep 1 tot en met 8.

https://schooltv.nl/ Een videodatabase, gevuld met educatieve en informatieve videoclips, filmpjes, fragmenten, liedjes, enzovoort. Voor de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

https://jeugdjournaal.nl/ Kinderen kijken op school graag naar het Jeugdjournaal. Op de website zijn alle aflevering terug te zien en kunnen ze ook stemmen op de stelling van de dag.

BOEKEN
https://bnkcuracao.com/e-books/ Gratis luisterboeken in Papiamentu voor kinderen, aangeboden door Biblioteka Nashonal Korsou.

https://stories.audible.com/discovery
Gratis luisterboeken in het Engels voor kinderen, aangeboden door Amazon.

https://www.onlinebibliotheek.nl/e-books/thuisbieb.html Gratis e-books in het Nederlands, voor kinderen en volwassenen, in het Nederlands. Aangeboden door de online bibliotheek Nederland. Te lezen via de Thuisbieb app (Google en App store).

VOOR OUDERS
https://www.facebook.com/mekeepingitreal/
https://linkin.bio/mekeepingitreal
https://www.instagram.com/mekeepingitreal/

Een blog, Facebook en Instagram van lokale teen coach Marielle Evertsz in het Engels, bestemd voor met name meisjes, moeders en leerkrachten.

REKENEN
http://www.sommenmaker.nl (printmateriaal voor alle groepen)
https://www.redactiesommen.nl/
Rekenen (online oefeningen voor alle groepen)

Rekenen/Taal (online oefeningen voor alle groepen)

LEZEN
Avilezen (avilezen.nl)
Avilezen (leestrainer.nl)

http://www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer/

KLOK KIJKEN
Klok Rekenen: klokrekenen.nl

CREATIVITEIT & SPEL

https://www.teamtalento.nl/ Team Talento biedt tijdelijk gratis online workshops op het gebied van tekenen, dansen, theater en andere creativiteit. Voor groep 3 tot en met 8.

Op de website van Jantje Beton vindt u heel veel leuke tips over buiten spelen. Speciaal voor alle leerkrachten, ouders en vooral thuiszittende kinderen hebben IVN Natuureducatie en Jantje Beton een aantal lessen omgevormd tot opdrachten en buitenlessen die je samen met je kinderen thuis kunt doen.

WETENSCHAP
Proefjes.nl is een website met eenvoudige proefjes om kinderen vanaf 8 jaar kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie. Op de website staan 237 verschillende proefjes die de kinderen kunnen uitvoeren met alledaagse en goedkope materialen.